1 - 2 de 10
Ferma de reproducție, creștere și îngrășare porci și bunuri mobile, situata în loc. Șieu Măgherus
Pret
90,000.00 Euro
Categorie
ID anunt
#136963
Vizualizari
884x
Data publicare
26/11/2021
Informatii aditionale
Documente
Descriere

bunuri imobile (teren S 31.296 mp cu construcții Scd totala 20.282 mp) și bunuri mobile atașate construcțiilor;
bunurile mobile de natura echipamentelor tehnologice din domeniul de activitate al societăților, respectiv reproducție, creștere și îngrășare porci.
I. Bunuri imobile
Amplasamentul agro-industrial este situat în localitatea Șieu-Măgheruș, jud Bistrița-Năsăud. Localitatea Sieu-Magherus este traversata de Drumul National 17 (distanta pana la municipiul Bistrita este de 15 km), ferma de reproductie, crestere si ingrasare a suinelor este situata in partea vestica a localitatii, în zona industrială, la ieșirea spre Beclean, pe amplasamentul fostului complex de îngrășare a porcilor, care a funționat aici începând cu anul 1975.
Proprietatea este inscrisă în șase cărți funciare dupa cum urmeaza:
- CF25174 în suprafață de 8.762 mp
- CF25580 în suprafață de 8.529 mp
- CF26884 în suprafață de 7.522 mp
- CF28244 în suprafață de 3.185 mp
- CF28245 în suprafață de 3.261 mp
- CF25259 având o cotă de 6.900 mp din 40.299 mp
Vecinătăți:
- Pe latura estica se afla grajduri și construcții anexă neutilizate, într-o stare avansată de degradare
- La Sud si Vest se regăsesc terenuri agricole
- Pe latura nordica se regăsește calea ferată Bistrița – Cluj-Napoca și terenuri agricole
În zonă există utilități: căi de acces, sisteme de alimentare cu apă, sistem de alimentare cu energie electrică.
Terenul este plan si orizontal cu o usoara inclinare spre sud, spre raul Sieu. Accesul pe amplasament se face rutier din DN 17 Bistrita – Cluj-Napoca, pe un drum lateral stânga, cu lungimea de cca 1 km. Cel mai important curs de apa este raul Sieu ce curge in partea sud-vestica a amplasamentului.
Clădirile au fost realizate în perioada 1974-1975 și renovate în anul 2005, repectiv în perioada 2012-2013. Pe parcursul funcționării nu au avut loc incidente care să afecteze structura clădirilor. Halele sunt realizate cu fundații din beton, structura din stălpi de beton armat, închideri perimetrale din zidărie de cărămidă, termoizolate, acoperiș din plăci de azbociment la hala 1 și tablă la halele 2, 3 și 4. Pardoseala este din beton.
Halele au fost modernizate prin echiparea cu echipamente moderne specifice aplicarii tehnologiei de creștere a porcilor: linii de furajare și adapare, respectiv ventilatoare pentru asigurarea microclimatului necesar porcinelor. Din punct de vedere al rezistentei la foc, cladirile au fost proiectate a fi realizate din materiale care sa asigure cel putin gradul IV de rezistență la foc.
II. Bunuri mobile
Bunurile mobile sunt de natura echipamentelor tehnologice din domeniul de activitate al societăților, respectiv reproducție, creștere și îngrășare porci. Lista detaliata a bunurilor mobile se va transmite la cerere.
Preț de pornire la licitație 900,000.00 EUR fără TVA. Activul se vinde exclusiv la pachet. Preţul nu include TVA, se va aplica cota TVA din momentul vânzării.
Licitaţia va avea loc prin mijloace de comunicare la distanță, în data de 07.03.2025, ora 11:00. În caz de nevalorificare, licitaţia se va relua în data de 14.03.2025, respectiv 21.03.2025 în aceleaşi condiţii.
Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire fără TVA.
Garanția nu este purtătoare de TVA.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească ofertanţii pentru participarea la licitaţie se regăsesc în Caietul de sarcini aferent procedurii de valorificare. Achizitionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitație.
Preţul Caietului de sarcini este de 7.000 Lei plus TVA.
Documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă electronic, cu opis semnat, pe adresa de email: adrian.broinaș@eurosmart.ro, până la ora 11:00 a zilei anterioare ședinței de licitație.
Cei interesaţi pot obţine date suplimentare şi informaţii la telefon: 0733.038.767; e-mail: adrian.broinaș@eurosmart.ro.
Persoanele interesate înțeleg că certificatele energetice urmează a se elabora pe cheltuiala acestora, după declararea lor în calitate de câștigători ai licitației, urmând a se stabili performanță energetică a clădirilor/unităților de clădire[1] prin următorii indicatori de performanță: a) clasa energetică; b) consumul total specific de energie primară; c) indicele de emisii echivalent CO_2; d) consum total specific de energie din surse regenerabile.
Se aplică clădirilor sau unităților de clădire atât noi, cât şi existente, pe tipuri de funcţiuni, după cum urmează: a) rezidențial - colectiv sau individual; b) birouri; c) învățământ; d) sănătate; e) hoteluri și restaurante; f) activități sportive; g) comerț; h) alte funcțiuni.