TERMENI ȘI CONDIȚII

Preambul

www.licitatii-insolventa.ro este un serviciu oferit de Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania. Site-ul are ca scop postarea anunturilor de vanzare a bunurilor proprietate a societatilor aflate sub incidenta Legii nr. 85/2006, vanzari organizate de catre administratorii judiciari/lichidatorii acestor societati.

Potrivit prevederilor Legii nr.  85/2006, bunurile societatilor aflate in reorganizare judiciara sau faliment pot fi valorificate de catre administratorii judiciari/lichidatorii acestor societati conform uneia dintre urmatoarele metode de valorificare:

 1. licitatie publica
 2. negociere directa
 3. o combinatie intre licitatia publica si negocierea directa.

Fiecare metoda de vanzare are un regulament aferent care este adus la cunostinta persoanelor interesate de  catre administratorul judiciar/lichidator. Pe site-ul www.licitatii-insolventa.ro, administratorii judiciari/lichidatorii posteaza anunturile referitoare la valorificarea bunurilor prin una din metodele mentionate anterior, Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania neavand nicio raspundere cu privire la continutul informatiilor postate. Practic, postarea anunturilor pe acest site de catre practicienii in insolventa are ca scop aducerea la cunostinta publicului larg a licitatiilor/negocierilor organizate, informatii suplimentare privind modul de desfasurare al licitatiilor/negocierilor urmand a fi obtinute de catre persoanele interesate de la persoana care  a postat anuntul.

Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu valabilitatea Termenilor si Conditiilor de utilizare urmatoare, care sunt valabile  pentru toate relatiile intre licitatii-insolventa.ro si utilizatorii sai.

 1. Termenul "Site" reprezinta site-ul www.licitatii-insolventa.ro si administratorii sai
 2. Termenul "Utilizator" reprezinta toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza si folosesc site-ul www.licitatii-insolventa.ro.
 3. Termenii "Regulament", "Acord", "Termeni si conditii" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Precizari generale

 1. licitatii-insolventa.ro opereaza baze de date accesibile prin Internet in care  practicienii in insolventa posteaza anunturi referitoare la bunurile societatilor in insolventa/reorganizare/faliment care sunt scoase la vanzare, iar utilizatorii pot accesa aceste anunturi in scopul informarii,prin intermediul functiei de cautare si vizualizare.
 2. Prezentele Termeni si Conditii de utilizare (TCU) se aplica in mod exclusiv relatiei dintre licitatii-insolventa.ro si utilizatorii care utilizeaza sectiunea publica a bazelor de date operate de licitatii-insolventa.ro. Termenii si conditiile unui utilizator care contravin prezentelor TCU sau care se abat de la acestea nu sunt valabile.
 3. Licitatii-insolventa.ro furnizeaza sub forma bazelor de date doar premisele tehnice, prin intermediul carora sunt transmise informatiile (anunturile), fara a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor. Site-ul licitatii-insolventa.ro nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii.
 4.  Licitatii-insolventa.ro nu are nicio calitate in relatia dintre vanzator si partea interesata de achizitionare sau cumparator nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale.
 5. Informatii suplimentare cu privire la regulamentul de vanzare a bunurilor postate pe licitatii-insolventa.ro pot fi obtinute de catre utilizatori de la persoana de contact care este mentionata in cadrul fiecarui anunt postat pe site. Licitatii-insolventa.ro neavand nicio raspundere cu privire la continutul anunturilor postate.
 6. Decizia de a participa sau nu la licitatiile/negocierile directe organizate de catre practicianul in insolventa care a postat anuntul apartine in exclusivitate utilizatorului, licitatii-insolventa.ro neavand nicio implicatie in decizia de a participa la licitatie/negociere si nici cu privire la modalitatea de desfasurare a licitatiei/negocierii.

Descrierea serviciilor

 1. Licitatii-insolventa.ro este un site de anunturi on-line unde administratorii judiciari/lichidatorii (practicienii in insolventa) posteaza anunturi, iar persoanele fizice/juridice (utilizatorii) pot cauta si vizualiza un anumit tip de anunt.
 2. In conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, licitatii-insolventa.ro poate crea un cont utilizatorului (la solicitarea acestuia)  pentru a putea sa acceseze baza de date cu anunturile postate, a vizualiza datele de contact a persoanei care a postat anuntul si pentru a primi newsletter-uri la solicitarea expresa.
 3. Utilizatorii au acces gratuit la toate serviciile licitatii-insolventa.ro. De asemenea, autentificarea in cont, permite accesul la facilitati suplimentare ale Site-ului.
 4. Licitatii-insolventa.ro a realizat si asigura servicii si informatii in mod gratuit tuturor celor care doresc sa se inregistreze sau doar sa acceseze portalul de la adresa www.licitatii-insolventa.ro. Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul portalului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.

Inregistrarea si contul de utilizator

 1. Inregistrarea este gratuita. Odata cu crearea contului, utilizatorul si licitatii-insolventa.ro incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a paginii web licitatii-insolventa.ro (denumit in continuare "contract de utilizare"). Un utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare.
 2. Se pot inregistra numai persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea deplina de a incheia acte juridice. In special, se interzice inregistrarea minorilor.
 3. Informatiile pe care trebuie sa la furnizeze un participant in timpul inregistrarii trebuie sa fie complete si corecte. Inregistrarea necesita o adresa de e-mail valida. Utilizatorul poate sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.
 4. In cazul in care informatiile furnizate in timpul inregistrarii se modifica ulterior, utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de utilizator.
 5. Fiecare participant se poate inregistra o singura data pe pagina web licitatii-insolventa.ro. Contul de utilizator nu este transferabil.
 6. Licitatii-insolventa.ro isi rezerva dreptul de a sterge conturile de utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 12 luni.
 7. Licitatii-insolventa.ro nu este raspunzator pentru informatiile eronate introduse de utilizatori, pentru lipsa capacitatii depline de a incheia acte juridice si, in general, pentru orice informatie introdusa de utilizator si care nu corespunde realitatii.
 8. Utilizatorii pot contacta persoana care a postat anuntul pe licitatii-insolventa.ro in scopul obtinerii de informatii suplimentare cu privire la anuntul postat. Contactarea persoanei/persoanelor care a/au postat anuntul in orice alt scop care sa perturbe persoana/persoanele care a/au postat anuntul/anunturile permite administratorilor Site-ului sa stearga contul utilizatorului la solicitarea persoanei care a postat anuntul.

Stergerea contului, denuntarea unilaterala si alte masuri

licitatii-insolventa.ro poate lua urmatoarele masuri daca exista suficiente indicii ca un participant a incalcat prevederile legale, drepturile tertilor sau prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCU) sau daca licitatii-insolventa.ro detine orice alt interes legitim:

 1. emiterea de avertismente catre utilizatori;
 2. limitarea sau restrictionarea utilizarii paginii web licitatii-insolventa.ro;
 3. restrictionarea temporara a accesului utilizatorilor;
 4. restrictionarea finala si definitiva a accesului utilizatorilor, stergerea contului.

In selectarea masurii, licitatii-insolventa.ro va tine cont de interesele legitime ale utilizatorului afectat, in special atunci cand exista indicii conform carora utilizatorul nu este responsabil pentru incalcare.-

 1. licitatii-insolventa.ro poate lua una dintre masurile mentionate anterior cu privire la contul utilizatorului in cazul in care acesta a incalcat Termenii si Conditiile de Utilizare sau  prevederile legale, ori daca a incalcat drepturile unor terti prin modul de utilizare a informatiilor postate pe Site.
 2. Atunci cand accesul unui participant este restrictionat, acesta nu mai poate utiliza pagina web licitatii-insolventa.ro si nu mai poate inregistra un nou cont de utilizator.
 3. Utilizatorii pot oricand denunta unilateral contractul de utilizare. In acest scop, un participant poate solicita stergerea contului de utilizator oricand.
 4. Licitatii-insolventa.ro poate denunta unilateral acordul de utilizare oricand, cu un preaviz de denuntare unilaterala de 15 zile. Dreptul de restrictionare a accesului ramane neafectat.

Modificari ale Termenilor si Conditiilor de Utilizare (TCU)

Licitatii-insolventa.ro are dreptul de a modifica Termenii si Conditiile de Utilizare (TCU) oricand, fara dezvaluirea motivelor si notificarea prealabila a utilizatorilor.

Raspunderea pentru continutul anunturilor

 1. Persoana care a postat anuntul este singura responsabila pentru continutul anunturilor. Licitatii-insolventa.ro nu verifica anunturile in ceea ce priveste corectitudinea sau caracterul complet. Licitatii-insolventa.ro nu garanteaza pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunturilor.
 2. Licitatii-insolventa.ro exclude orice garantie si raspundere pentru conformitatea anunturilor cu prevederile legale.
 3. Licitatii-insolventa.ro exclude in special orice garantie sau raspundere care deriva din faptul ca licitatiile/negocierile organizate conform anunturilor postate pe Site nu sunt valabile in conformitate cu legislatia nationala a unui stat afectat, sau au drept rezultat dezavantaje juridice sau economice pentru una sau ambele parti ale contractului de vanzare-cumparare.

Clauza de exonerare si limitare de raspundere

In niciun caz Site-ul si administratorii sai nu vor fi pasibili pentru orice daune directe, indirecte, incidentale, speciale punitive sau de consecinta ce rezulta din orice:

 1. erori, greseli sau lipsa de acuratete a continutului;
 2. vatamarea corporala sau a proprietatii, de orice natura, rezultand prin accesul utilizatorului la site-ul si serviciile Licitatii-insolventa.ro;
 3. orice acces neautorizat sau folosirea serverelor site-ului securizate pentru datele stocate in acesta.

Aceste limitari ale raspunderii se vor aplica in masura permisa de lege in jurisdictia aplicabila. Daca ai primit un e-mail de la licitatii-insolventa.ro si nu doresti sa il confirmi, te rugam sa il ignori.

Clauze privind competenta judecatoreasca

Pentru orice conflict partile vor uza de toate posibilitatile de conciliere amiabila, urmand indeaproape reglementarile in vigoare, iar in caz de agravare a conflictului si neajungerea la o rezolvare pe aceasta cale, partile vor apela la instantele judecatoresti competente.

Actualizarile bazelor de date, stergerea anunturilor

Pentru a face cautarea proprietatilor cat mai interesanta si mai plina de succes, Licitatii-insolventa.ro depune toate eforturile pentru actualizarea bazelor sale de date. De aceea, este posibil ca la accesarea consecutiva a site-ului unele anunturi vizualizate anterior sa nu mai fie postate pe Site, ca urmare a expirarii termenului de valabilitate.

Cautarea proprietatilor si integritatea sistemului

1. Utilizatorii pot cauta proprietati in bazele de date Licitatii-insolventa.ro exclusiv prin intermediul motoarelor de cautare oferite de pagina Licitatii-insolventa.ro. Nu este permisa cautarea proprietatilor eludand mastile de cautare, in special prin utilizarea programelor de cautare pentru accesarea bazelor de date ale Licitatii-insolventa.ro.

2. Activitatile care au drept scop disfunctionalitatea sau complicarea utilizarii paginii web Licitatii-insolventa.ro sunt interzise. Utilizatorul nu poate lua nicio masura care poate avea drept rezultat suprasolicitarea infrastructurii Licitatii-insolventa.ro sau pe care utilizatorii nu pot fi asteptati in mod rezonabil sa o tolereze. Utilizatorilor nu li se permite blocarea, rescrierea sau modificarea continutului generat de Licitatii-insolventa.ro sau crearea in niciun alt mod a unei perturbari prin imixtiunea cu pagina web Licitatii-insolventa.ro.

Garantia

In cazuri de forta majora, Licitatii-insolventa.ro va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, subfurnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru utilizatori pentru defectiuni pentru care Licitatii-insolventa.ro nu este responsabil.

Dreptul de autor si drepturile de utilizare

 1. Toate datele, informatiile, siglele companiilor, textele, programele si imaginile anunturilor inserate pe pagina web licitatii-insolventa.ro vor fi supuse legilor dreptului de autor. Modificarea, prelucrarea ulterioara si utilizarea de catre terti in orice fel de medii nu sunt permise. Drepturile utilizatorilor raman neafectate de prezenta. Acestia pot continua sa dispuna in mod liber de datele si informatiile proprii.
 2. Preluarea oricaror anunturi postate pe licitatii-insolventa.ro de catre utilizatori si terti poate fi efectuata numai cu conditia precizarii sursei. Modificarea anunturilor preluate de pe site-ul licitatii-insolventa.ro, datele de contact ale persoanei care le-a postat si publicarea pe alte surse de informare (site-uri, ziare, etc) nu este permisa.